BusinessInvestitii

Alexandru Mironov, ambasadorul campaniei Premiază Inovația

Compania 3M a lansat campania națională Premiază Inovația, un demers unic de mediatizare, promovare și sprijin acordat inventicii românești. Alexandru Mironov, ambasadorul campaniei este de părere că avem foarte mulți inventatori care ar trebui luați în seamă, însă acest lucru nu se întâmplă încă.

Această campanie este ea însăși o inovație, una socială. Avem școală bună, avem sol bun, avem cu ce ieși în fața. Totuși, suntem pe unul dintre ultimele locuri cu brevete depuse, și asta din cauza sărăciei. Trebuie să apară “angel investors” – personal, îi aștept pe acei oameni de afaceri zeloși care vor să obțină tot ce e mai bun de la acești inventatori, dar să transforme totul într-o afacere din care să câștige și cercetarea. Lumea se mișcă incredibil de rapid, iar noi stăm și nu știm ce să facem cu românii care se adaptează acestei viteze. Avem atât de mulți inventatori care ar trebui luați în seamă. La laboratorul CERN din Geneva lucrează 102 de fizicieni români din totalul de 3000. Știți și dumneavoastră multe asemenea exemple. Important e să începem și noi să pariem serios pe inovație și, chiar dacă mai și pierdem, vom ieși câștigați, per ansamblu”.

Alexandru Mironov, ambasadorul campaniei Premiază Inovația

Premiază Inovația este un proiect fără precedent prin amploarea și implicațiile sale. Inventica și inventatorii români trebuie să fie cunoscuți marelui public. Valorile care susțin știința și cercetarea românească au nevoie de mai multă promovare și de mai mult suport financiar. În acest sens, în noiembrie 2013 3M va organiza evenimentul “Premiile Inovației Românești”, o gală de excepție la care vor participa toți cei care cred în acest proiect, de la inventatorii înșiși, până la autorități, oameni de afaceri, reprezentanți ai presei, profesori și studenți.

Până la această gală, vor exista câteva evenimente locale desfășurate în universități prestigioase din Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și București, alese pentru istoria și tradiția lor în cercetare. Evenimentele au un caracter itinerant, prezentând deopotrivă invenții românești și internaționale, inventatori locali, odată cu tehnologiile 3M care ne îmbunătățesc în fiecare zi viața, de la banalele produse de bucătărie până la invenții revoluționare din sănătate, industria auto, energie sau siguranța traficului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button