Uncategorized

Alecsandra Drăgoi, primul român câștigător la Sony World Photography Awards 2013

20130319-104703.jpgRomânia se află în premieră pe lista celor trei câștigători de la categoria Youth, adresată fotografilor cu vârsta de până la 19 ani. Fotografia câștigătoare este realizată de Alecsandra Drăgoi și este înscrisă la secțiunea ”Cultură”.

De Marian Craciun

Organizația Mondială de Fotografie a anunțat câștigătorii categoriilor Youth, Open și 3D în competiția Sony World Photography Awards. Realizate de fotografi din toate colțurile lumii, imaginile câștigătoare cuprind o largă varietate de subiecte, de la momentul în care un cuplu se căsătorește, până la cerul din timpul nopții din localitatea Mangystau din Kazakhstan, dansul dragonului cu foc, ‘Fung Shun’ din China de Sud, plus multe altele.

Câștigătorii categoriei Youth

Deschisă fotografilor cu vârsta de până la 19 ani, competiția Youth caută să descopere următoarea generație de fotografi talentați. Câștigătorii acestei categorii sunt:

· Cultură – Alecsandra Drăgoi, România
· Mediu – Berta Vicente, Spain.
· Portret –為碩許, Taiwan

Tânărul fotograf al anului va fi selectat dintre cei trei fotografi de mai sus și va fi anunțat la ceremonia de gală Sony World Photography Awards, ce avea loc pe 25 aprilie, în Londra.

Câștigătorii categoriei Open

Jurizând o singură imagine realizată de un fotograf amator, câștigătorii categoriei Open au fost selectați din aproximativ 55,000 de înscrieri. Câștigătorii sunt:

· Architectură – Martina Biccheri, Italy
· Arte și Cultură- Gilbert Yu, Hong Kong
· Enhanced – Hoang Hiep Nguyen, Vietnam
· Low Lighy – Elmar Akhmetov, Kazakhstan
· Natură și viață sălbatică – Krasimir Matarov, Bulgaria
· Panoramic – Yeow Kwang Yeo, Singapore
· Oameni – Hisatomi Tadahiko, Japan
· Zâmbet – Mac Kwan (关明晖), China
· Split Second – Matías Gálvez, Chile
· Călătorie – Manny Fajutag, Philippines

Cei zece câștigători ai categoriei Open vor intra acum în competiție pentru titlul de Fotograful Anului, oferit de Sony World Photography Awards. Marele câștigător va fi anunțat la ceremonia de gală din 25 aprilie, iar acest fotograf va primi 5,000$.

Toți câștigătorii acestei categorii vor primi un Sony A77 și vor avea imaginile expuse la Somerset House, în Londra, în perioada 26 Aprilie – 12 Mai, ca parte a expoziției Sony World Photography Awards, ediția 2013. Fotografii vor fi publicați de asemenea în catalogul Sony World Photography Awards, 2013.

Câștigătorul categoriei 3D

Câștigătorul acestei categorii este fotograful Matjaž Tančič, din Slovenia.

Un fotograf de top, specializat în fotografia fashion, care își împarte timpul între Beijing și Ljubljana, Matjaž este absolvent al College of Fashion din Londra, iar munca sa a fost expusă și a apărut în numeroase publicații din lume. Imaginea sa, TIME KEEPER, este inspirată de stilul Hui al camerelor de zi din vechile case ale localității Yixian, din China.

Câștigătorii categoriei profesioniste și al mult râvnitului premiu L’Iris D’Or/ Sony World Photography Awards și al titlului Fotograful Profesionist al anului vor fi anunțați la ceremonia de gală din Londra, pe 25 aprilie. Câștigătorul premiului L’Iris D’Or va primi 25,000 $.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button