TravelTrends

Airbus mizează pe cererea din piaţa indiană pentru majorarea businessului

A380 AIB Demo Tour India - Mumbai_Conform previziunilor Airbus, unul dintre cei mai mari constructori de avioane din lume, operatorii din India au nevoie de 1.290 de aeronave de pasageri până în 2032 pentru a răspunde cererii anuale aflate în creştere.

Totodată, potrivit estimărilor companiei, valoarea unei astfel de comenzi se ridică la 190 miliarde de dolari.

Traficul de pasageri în India creşte anual cu 8,6%, cu mult peste media regiunii Asia-Pacific de 6,1% şi cea globală de 4,7%. Din cele 1290 de aeronave, 73% corespund creşterii pieţei iar 27% reprezintă înlocuiri ale flotei.

“Până în 2032, numărul oraşelor indiene din care călătoresc peste un milion de pasageri lunar va creşte la 13, comparativ cu doar 2 în acest moment. Iar această creştere exponenţială va duce la o cerere crescută pentru avioane de dimensiuni mari, precum A380”, a declarat Kiran Rao, Airbus EVP Strategy and Marketing.

Poate de aceea, constructorul european a adus o aeronavă A380 care va fi atracţia principală a India Aviation 2014. Şi alte modele din gama sa vor fi în centrul prezenţei Airbus la a patra ediţie India Aviation 2014 Airshow în Hyderabad, în perioada 12-16 martie. Airbus este aeronava preferată în India, utilizată de cei mai importanţi operatori şi cu o cotă de piaţă de peste 60% pe segementul comenzilor noi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button