GadgetTrends

Care este secretul unui videoclip de succes pe Facebook

facebook_videos_vs_youtubeCă Facebook a devenit un concurent serios al YouTube în ceea ce privește distribuția de videoclipuri știm toți. Dar cum poți fi următoarea vedetă a Internetului și care este secretul unui videoclip de succes pe Facebook?  

Pe acest fond al concurenței, Today’s, agenție de marketing digital, prezintă cele mai bune sfaturi de care un utilizator și o companie ar trebui să țină cont când creează un videoclip pentru această rețea socială. Regulile sunt puțin schimbate față de YouTube și cea mai importantă componentă este ușurința cu care poate fi distribuit un material video.

Dacă un videoclip pe YouTube poate avea de la câteva secunde la peste o oră, pe Facebook lucrurile sunt mult schimbate. Tehnic, nu există o limitare, dar cea mai mare rețea socială are limitare în ceea ce privește atenția oamenilor. Media este de 12 secunde per videoclip, adică se încadrează în durata maximă a unui videoclip de Instagram (15 secunde). Cu cât timpul este mai redus, cu atât trebuie să fie creatorul mai atent la ceea ce scoate în evidență. De cealaltă parte a conținutului video este platforma Vine, deținută de Twitter, ai cărei utilizatori reușesc să creeze virale în 6 secunde.

Videoclipurile pe Facebook, informează Today’s, trebuie să fie nu atât meritorii pentru vizionare, ci foarte bune pentru distribuire. Această rețea socială are aproape 1,4 miliarde de utilizatori și fiecare om, în medie, are câteva sute de prieteni. Prin opțiunile „like“ și „share“, asupra videoclipurilor și altor materiale de pe Facebook se atrage atenția și ajung la mai mulți oameni. Există opțiune de includere a mesajelor de pe Facebook, prin embed, și pe site-uri terțe, iar utilizatorii pot interacționa cu conținutul și acolo. YouTube nu oferă decât un player extern când este preluat pe site-uri terțe.

Un alt pilon pe care un videoclip ar trebui gândit și construit este imaginea. Videoclipurile pornesc automat, dar fără sunet. Dacă pe YouTube pot atrage prin partea audio, pe Facebook pot avea un început foarte bun, care să cucerească atenția oamenilor. De asemenea, au succes videoclipurile care fac parte dintr-o cauză socială mai mare, cel mai bun exemplu fiind cele de provocarea „Ice Bucket“ de la mijlocul anului 2014. Atunci, între 1 iunie și 1 septembrie, au fost încărcate peste 17 milioane de videoclipuri și au fost vizionate de peste 10 miliarde de ori de circa 440 de milioane de oameni.

„Poate cel mai important lucru pe care îl vedem la videoclipurile de pe Facebook e că împing creatorii de conținut dincolo de zona de confort. Dacă pe YouTube e firesc să refolosești o reclamă de la TV, pe Facebook atenția oamenilor e mult mai mică. Trebuie să regândești materialul înainte de a-l livra, fie că ești companie și vrei să te promovezi, fie că ești utilizator și vrei să creezi următorul viral“, a precizat Marius Lăzărescu, director și fondator Today’s. „Vom observa în următorul an o creștere rapidă a calității și a conținutului videoclipurilor și nu vor întârzia să apară «vedetele de Facebook», cum Vine sau YouTube au deja“, a completat Marius Lăzărescu.

Cu o experiență de peste 10 ani, atât pe piața autohtonă, cât și pe cea internațională (Croația, Bulgaria și Statele Unite ale Americii), Today`s a dezvoltat proiecte din industrii variate, de la Auto-Moto și IT & C până la educație și sănătate, atât startup-uri, cât și multinaționale. Today`s este condusă de Marius Lăzărescu, antreprenor, speaker și consultant marketing online.

Sursa foto: www.evalueanalytics.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button