Going OutLife&Style

Află cine îţi este prieten şi cine îţi e duşman pe Facebook

kasperskyKaspersky Lab prezintă FriendOrFoe – o aplicaţie gratuită pentru Facebook care le permite utilizatorilor să evalueze cât de „autentici” sunt prietenii lor şi chiar să le arate ce cred alţii despre ei.

Aplicaţia le va revela care dintre sutele de „followers” le sunt cu adevărat prieteni, care repostează şi comentează cel mai mult dintre cei din cercul de prieteni ai utilizatorului şi atrage atenţia asupra ameninţărilor ce îi vizează pe utilizatorii unei reţele sociale şi le va oferi metode pentru a-şi proteja informaţiile personale.

Pentru cei cărora le place să utilizeze diverse aplicaţii pentru a-şi analiza activitatea, Kaspersky Lab a creat un instrument care colectează statistici despre activitatea de pe Facebook. FriendOrFoe afişează câte fişiere video şi fotografii postează un utilizator, numărul de like-uri primite şi multe alte statistici interesante pentru pasionaţii de Facebook. FriendOrFoe este disponibil, momentan, în limbile engleză, rusă, germană, franceză, italiană, spaniolă, portugheză braziliană, spaniolă mexicană, arabă şi japoneză. Kaspersky Lab va lansa, în viitorul apropiat, versiuni în mai multe limbi.

„Cea mai mare reţea socială din lume este un punct de atracţie pentru infractorii cibernetici”, a spus Evgeny Chereshnev, Head of Global Mobile Business Development în cadrul Kaspersky Lab.

„Cel mai adesea, infractorii cibernetici vizează date personale şi de login pe care le pot utiliza pentru a accesa, de exemplu, contul mobil de banking online. Nu este o supriză pentru nimeni că Facebook este cea mai populară ţintă pentru phishing: în primul trimestru al anului, 79,5% dintre atacurile de acest tip din social media au vizat în principal această reţea. Pe lângă componenta de divertisment, FriendOrFoe îi transmite utilizatorului informaţii despre posibilele ameninţări în termeni clari, simpli”, a încheiat Chereshnev.

Sfaturi de securitate de la FriendOrFoe

Fotografii

Aplicaţia te avertizează să verifici fotografiile în care ai fost marcat – unele dintre acestea ar putea fi compromiţătoare.

Check-in-uri

Aplicaţia îţi permite să vezi dacă cineva a postat că te afli într-un anumit loc fără permisiunea ta şi te ajută să îţi cureţi profilul de check-in-uri neautorizate.

Permisiunile acordate aplicaţiilor

FriendOrFoe poate evalua toate aplicaţiile la care eşti conectat şi îţi arată ce nivel de acces le-ai acordat.

Istoricul de căutări

Aplicaţia îţi va arăta conţinutul întregului istoric de căutări de pe Facebook. Nu poţi opri reţeaua socială să stocheze aceste informaţii, dar le poţi şterge.

Dezvoltatorii vor continua să îmbunătăţească funcţionalităţile aplicaţiei în urma feedback-ului primit de la utilizatori. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button