BusinessCompanii

Advent International vinde Deutek lui Axxess Capital

deutekAdvent International, una dintre cele mai mari firme din lume dedicate exclusiv investitiilor private de capital, a anuntat astazi vanzarea societatii Deutek, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania catre Emerging Europe Accession Fund (EEAF), al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.

De la achizitia Deutek in iulie 2005, Advent International a sustinut compania pentru a deveni lider de piata in Romania prin diversificarea ofertei de produse, a portofoliului de marci si a canalelor de distributie. Compania are sediul in Bucuresti fiind prezenta la nivel national in toate magazinele mari de materiale de constructii si bricolaj din Romania si la nivel regional in tarile vecine Ucraina, Bulgaria si Moldova.

Marcile cele mai cunoscute de produse Deutek, cum sunt Danke!, Oskar si Superweiss, au impus continuu noi standarde de calitate rezultat al cercetarii inovative si innoirilor tehnologice de ultima ora. Cu ajutorul unuia dintre cele mai eficiente sisteme de distributie, aceste marci de top sunt la dispozitia fiecarui consumator din Romania in peste 3500 de magazine moderne sau pot fi livrate direct in santierele de constructii.

Advent International ne-a sustinut continuu de la momentul investitiei sale in 2005 si, in tot acest timp, a jucat un rol cheie in succesul si dezvoltarea societatii. Ne asteptam sa continuam cresterea si sa ne consolidam pozitia de lider de piata si impreuna cu noul actionar Axxess Capital.”

Gabriel Enache, Director General al Deutek

Deutek este prima investitie din Romania a EEAF, al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu echipa de management tanara, energica si talentata formata de Advent International. Suntem increzatori ca experienta noastra de peste 15 ani in dezvoltarea de afaceri din domeniul financiar, industrial si al serviciilor din Romania si Europa de Sud-Est se va dovedi utila companiei in eforturile sale de accelerare a cresterii si consolidare a pozitiei de lider de piata.”

Sebastian Tcaciuc, Director, Advent International

Am apreciat parteneriatul cu echipa de management a Deutek, ne-a placut sa lucram impreuna pentru a crea brandul recunoscut care a devenit astazi compania. Ea este acum bine pozitionata pentru a profita de ocaziile numeroase oferite de piata romaneasca si a continua sa-si urmeze strategia de dezvoltare.”

Horia Manda, Director Executiv al Axxess Capital

Advent este o prezenta activa in industria chimica de peste 25 de ani si a investit in peste 30 de companii din sector din intreaga lume. Firma are o experienta bogata in achizitionarea acestor companii de la corporatii multinationale ajutandu-le apoi sa devina companii de succes independente. Investitiile recente ale Advent in sectorul de produse chimice si materiale includ H.C. Starck, Maxam, Mondo Minerals, Oxea si Vinnolit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button