BusinessCompanii

Adeplast continuă trendul investițiilor: a treia platformă industrială a intrat în producţie

barbutLuna mai găseşte AdePlast în poziţia de companie românească cu trei platforme industriale finalizate. La Roman, în inima Moldovei, a fost pusă la lucru, chiar înainte de 1 mai, fabrica de mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone. Cea de polistiren, cu o capacitate de 700.000 metri cubi, este programată pentru deschidere în luna iunie, susține Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

Odata cu debutul lunii mai, fabrica de mortare uscate de pe platforma industrială Adeplast de la Roman devine operaţională şi intră în producţie, după ce a trecut deja probele tehnologice.

Aşteptam cu mare interes acestă a treia fabrică de mortare dat fiind faptul că strategia AdePlast de extindere a dat roade, iar cantitatea comenzilor a crescut semnificativ faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acum avem costuri optimizate cu transportul produselor noastre în toată România și în afara ţării.”

Marcel Bărbuţ.

 „Toate cele trei divizii ale Adeplast, care au susţinut și creşterea de anul trecut , au avut o evoluţie îmbucurătoare în condițiile economice românești destul de nefavorabie din acest început de an. Astfel, la 20 aprilie, când a început să livreze constant și fabrica din Roman, am înregistrat o creștere de 49,44% față de aceeași perioadă a anului trecut” declară Marcel Bărbuţ.

În acest an, AdePlast îşi propune creşteri importante pe toate cele trei divizii: Termosistem , Vopsele şi Tencuieli Decorative,  Mortare şi Adezivi. „Proiectul pe care l-am demarat în urmă cu un an, dar gândit de ceva vreme, prevedea ca afacerea AdePlast să își crească potenţialul și eficiența la nivel național. Acest lucru era imposibil fără o nouă fabrică în Estul României şi împarţirea operaţională în trei divizii. Acum, odată cu deschiderea fabricii de mortare de la Roman avem trei platforme de producţie funcționale.

La Oradea producem în trei fabrici separate mortare, vopsea şi polistiren (EPS), la Ploieşti avem mortare, polistiren şi de la mijlocul anului vopsea, cu o linie de lacuri şi emailuri pe bază de apă, iar la Roman avem mortare şi în scurt timp o fabrică de polistiren. Acum suntem singura companie din România care poate oferi un pachet complet de produse când vine vorba despre finisarea unei construcţii. Evident, după aplicarea unui plan investiţional de aproximativ 22 de milioane de euro, bani proprii şi din creditare” declară Marcel Bărbuţ.

Intenţiile AdePlast nu se opresc aici, poziţionarea celor trei platforme au crescut capacitatea companiei de a conta la export. „Dacă anul trecut am reuşit să exportăm de peste 4 milioane de lei, în acest an vom continua eforturile în această direcţie, atât spre Estul Europei, cât şi, sau mai ales, spre Vest. Acordul nostru cu Dufa prevede că în schimbul acelor produse pe care, pentru început, le vom importa din Germania, să oferim produse AdePlast care vor merge pe piaţele din Ungaria şi Germania. Foarte importantă pentru noi devine și piața din Ucraina. Partenerul firmei  Meffert AG din Ucraina este interesat de o investiție într-o fabrică de mortare uscate și una de polistiren. Am stabilit o strategie clară  ca aproximativ  1-2 ani AdePlast să producă sub eticheta privată polistiren și adezivi,  după care se va face o investiție comună în două fabrici identice cu cele din România. Am stabilit deja ca după sărbători să ne întâlnim pentru a semna contractele de colaborare”, precizează Marcel Bărbuţ.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 20.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative pe un schimb şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.

Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, iar de la jumătatea anului intră în producţie fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button