Going OutLife&Style

Academia LIME “First Ride”, pentru prima data la Bucuresti!

La doar două luni după lansarea din România, Lime, furnizor inovator de mobilitate urbană, a organizat ieri, în premieră la București, prima Academie “First Ride”, siguranţa fiind principala prioritate.

Luca Mateescu, Operational Manager, Lime România, precizează: „Asemenea altor capitale europene, Bucureştiul suferă din cauza unor probleme fundamentale: traficul supraaglomerat, poluarea, lipsa locurilor de parcare. Însă, transportul din Bucureşti trece printr-o transformare majoră şi trotinetele electrice devin o alternativă importantă pentru călătoriile pe distanţe scurte şi lungi. Cu o puternică orientare spre comunitate, Lime îşi propune să facă eforturi pentru a-i ajuta pe bucureşteni să rezolve multe dintre principalele probleme de mobilitate cu care se confruntă, oferindu-le noi modalităţi de a se bucura de viaţa urbană în timp ce se deplasează într-un mod sigur și inovator.”

În cadrul Academiei Lime „First Ride”, organizată în Parcul Regele Mihai I (fostul Parc Herăstrău), echipa locală Lime a interacționat cu utilizatorii, fiindu-le prezentate noţiuni de bază despre deplasarea în siguranţă pe trotinetă, parcarea corectă și responsabilă și, nu în ultimul rând, utilizarea în mod corect a aplicației Lime. Adresate comunităţii utilizatorilor, Academiile „First Ride” sunt evenimente de referinţă în contextul campaniei educaţionale globale Lime privind siguranţa, urmând să fie planificate şi alte astfel de întâlniri.

Participanţii au avut ocazia să afle informții utile despre practicile de deplasare în siguranţă, oprire, parcare, manevrarea trotinetei şi, în acelaşi timp, au putut să își îmbunătățească timp de o jumătate de oră abilităţile de a conduce trotineta pe un traseu de antrenament special amenajat.

Peste 60 de utilizatori prezenți au fost semnat angajamentul „Respect the Ride” şi au primit o cască de protecție Lime și un voucher pentru o călătorie gratuită prin oraş.

„După lansare am văzut din ce în ce mai mulţi utilizatori pe străzile capitalei, iar acest lucru este pentru noi dovada că trotinetele electrice vor juca un rol important în reţeaua de transport din Bucureşti, aflată într-o continuă dezvoltare. Prin intermediul Academiei „First Ride” ne-am propus să ne educăm constant utilizatorii cu privire la siguranţă și responsabilitate în trafic,” a spus Luca Mateescu.

Lime încurajează utilizatorii să poarte cască de protecție de fiecare dată când sunt în trafic, siguranţa şi confortul utilizatorilor fiind principala prioritare pentru companie.

Angajamentul Lime privind siguranţa

Siguranţa utilizatorilor și protejarea mediului înconjurător sunt principalele priorități pentru Lime. Echipele noastre lucrează neîncetat pe teren, astfel încât Lime să poată deservi cât mai bine comunităţile în care se află. Ne educăm constant utilizatorii cu privire la siguranţă şi la modul de parcare corect.

Facem acest lucru atât prin intermediul aplicaţiei, cât şi prin campanii şi evenimente educaţionale globale privind siguranţa, cum ar fi Festivalurile “First Ride” şi Academiile „First Ride”. O parte importantă a campaniilor educaţionale privind siguranţa constă în încurajarea utilizatorilor să adopte practici de deplasare sigure şi responsabile și să contribuie la garantarea siguranţei rutiere pentru toţi participanții.

Angajamentul “Respect the Ride” vizează:  

  • Deplasarea în mod responsabil în orice moment
  • Utilizarea trotinetelor în termenii legali specifici fiecărei zone/țări
  • Evitarea parcării pe trotuare, în zonele pietonale, rampe de serviciu şi staţii de autobuz/tranzit
  • Parcarea adecvată, preferabil între copaci sau în zonele de parcare amenajate pentru trotinete/biciclete
  • Utilizarea căştii de protecție în timpul călătoriei şi purtarea hainelor/accesoriilor reflectorizante pe timp de noapte
  • Respectarea tuturor regulilor de trafic şi a limitelor de viteză

Conștientizarea prezenței partenerilor de trafic: automobile, pietoni, alți utilizatori de servicii de mobilitate urbană.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button