Parenting

54 de naționalități onorate în cadrul Festivalului de la Școala Americană Internațională din București

International Fair_ 2013_Flags_1 (Small)La finalul săptămânii trecute, campusul Școlii Americane Internaționale din București (AISB)  a fost gazda unui Festival Internațional care a onorat diversitatea și culturile din toată lumea, dar în special din cele 54 de țări reprezentate la AISB.

Pe tot parcursul acestui an academic studenții, absolvenții, profesorii, angajații și părinții Școlii Americane Internaționale din București au celebrat aniversarea celor 50 de ani pe care i-a împlinit școala. Pentru a marca închiderea acestui an aniversar, Organizația de Profesori și Părinți (Parent & Teacher Organization – PTO) a găzduit Festivalul Internațional, a cărui atracție principală a fost îngroparea capsulei timpului 2013-2013.

Capsula conținând amintiri din 2012-2013 a fost închisa și se va redeschide de către cei care vor face parte din comunitatea AISB în anul 2062-2063. Elevii au ales o gamă largă de obiecte care să caracterizeze viața din 2012-2013, precum un CD cu fotografii ale vremii, un rucsac cu Spiderman, teme și povești de-ale elevilor, un CD cu cele mai populare clipuri video de pe Youtube și altele. Elevii AISB din 2012-2013 au lăsat astfel moștenirea lor celor care încă nici nu s-au născut.

„Noi celebrăm diversitatea zilnic, de 50 de ani, și vom continua să o facem alături de elevii noștri din toată lumea, dar o zi din an o dedicăm valorilor și tradițiilor atât de colorate ale popoarelor lumii. Festivalul Internațional este o declarație de acceptare și respect reciproc între toate naționalitățile și religiile Pământului”, sunt spusele domnului David Ottaviano, Director al Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti.

Evenimentele principale ale Festivalului Internațional au fost:

Îngroparea Capsulei Timpului care marchează 50 de ani de existență AISB în România

Fashion Show Internațional – prezentarea unor costume și haine tradiționale din toată lumea

Standuri cu specific național pentru a împărtăși moștenirea culturală a familiilor din comunitatea AISB

Degustări de mâncăruri internaționale

Jocuri pentru toate vârstele

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button