Home & DecoLife&Style

Cinci puncte forte pentru a alege să locuiești în Atria Urban Resort

O locuință nu o cumperi pentru o zi, o săptămână, o lună și poate nici chiar pentru un an! O locuință o cumperi poate pentru o viață. O viață alături de familia ta. Iar atunci când alegi trebuie să știi cu adevărat ceea ce îți dorești de la casa ta. Ce îți dorești tu, dar și ce îți poate oferi ea. Cântărește bine ofertele și nu te grăbi atunci când iei o decizie. Nu te pripi chiar dacă blocul și apartamentul arată perfect. Uite-te în jurul tău, vorbește cu doi-trei vecini și află care sunt punctele pozitive, dar și cele negative ale locului. De ce Atria Urban Resort? Pentru că…

La o analiză amănunțită a resortului, am observat că Atria Urban, situat în nord-vestul cartierului Bucureștii Noi, în Străulești Lac, este un un resort uniform și corect sistematizat, aerisit. Dar care oferă locuitorilor o desprindere din densitatea și agitația orașului fără a părăsi, totuși, mediul Capitalei, adresa poștală rămânând, așadar, în Sectorul 1. Drumul pe care l-am făcut într-o zi de luni de la Universitate până acolo a durat un pic peste 25 de minute. Nici mult, nici puțin. Un drum normal într-un oraș aglomerat precum Bucureștiul. Unde mai pui că nu trebuie să umbli pe coclauri pentru a ajunge acasă, complexul având intrare din drumul principal.

Odată ajuns aici, trebuie să știi că spațiile verzi interioare sunt sufletul fiecăreia dintre cele 4 etape de dezvoltare ale resortului iar francezul Nicolas Triboi, proiectant peisagist al ansamblului este cel care adaugă viață verde complexului Atria Urban. Specialistul susține că „nu venim cu niște tufe de tuia, ci creăm aici un ecosistem prin jocuri topografice, folosind plante spontane și indigene”. Și chiar așa este. Spațiile verzi arată altfel aici. Pe scurt, arată bine de tot!

Liria Themo, reprezentant Atria Urban Resort ne spune, zâmbind, că, deși autorizația permitea dezvoltatorului să construiască mai multe blocuri, în forma unui E, s-a decis eliminarea brațului de mijloc cu gândul la comunitate și verdeață. “Decizia de a renunța la un profit mai mare în beneficiul proiectului se bazează pe viziune și dedicația dezvoltatorului de a se diferenția pe piața imobiliară din sectorul 1. Am vrut să îmbrățișăm distanțe mai mari între clădiri, mai multă lumină și mai multă intimitate pentru cei ce locuiesc aici. Vrem ca oamenii care se mută în Atria Urban Resort să se simtă cu adevărat acasă.”

După cum spuneam mai sus, complexul rezidențial este dezvoltat, în vecinătatea lacului Străulești, de antreprenorii Liviu și Eugen Lepădatu în parteneriat cu SIF Moldova care au ales să mizeze pe un model de investiție sustenabilă, asumându-și costurile de sustenabilitate.

Liria Themo completează spusele lui Nicolas Triboi și spune că spațiile verzi prind deja viață  și spun că zona verde și pădurea care va fi formată din tot atâția copaci câte apartamente are resortul va crește o dată cu copiii. Totodată, intrările în clădiri vor fi adăpostite cu arcade de glicină, iar intimitatea grădinilor apartamentelor va fi asigurată de coline înverzite. Pe lângă asta, fiecare fază a proiectului include o piscină unde, odată revenit acasă de la job, ai ocazia perfectă pentru a te relaxa și a socializa, a construi relații cu vecinii de bloc sau de complex.

Comunitatea unită este un alt lucru bun realizat aici. Reprezentantul Atria Urban Resort consideră că resortul înseamnă mai mult decât un spațiu sigur de locuit, este  locul unde se formează o alianță între familii conduse în viață de aceleași valori. Liria Themo spune că se plimbă aproape zilnic prin cartier și îi cunoaște pe  cei mai mulți dintre locatari. Se salută cu ei chiar în timp ce facem o scurtă vizită la unul din apartamentele demo și îi întreabă dacă totul este în regulă. Un scurt “perfect” se aude din vocea unei mămici care își plimbă copilul în cărucior pe aleile complexului.

Planificat să fie dezvoltat în patru etape, până la finalul anului 2023, proiectul rezidențial numără în prezent 558 de apartamente dintre care primele 160 au fost finalizate și vândute în proporție de  95%, până la mijlocul acestui an. “Prețul mediu pentru cea de-a doua fază este de 1.150 euro/mp util dar promoțiile de lansare au început sub acest preț”, mai spune Liria Themo. Ne arată cum au reușit să îmbine spațiile de locuit în comunități de familii interconectate, un echilibru între vecini, natură și spații individuale.

Până să pășim în prima locuință nu uită să ne amintească fapul că ansamblul beneficiază de un Community Manager cu rolul de a sprijini comunitatea în formare. Totodată, programul de comunitate include ateliere și întâlniri moderate, scopul acestora fiind ca viitorii locatari să se cunoască și să creeze o structură familială prin ‘place-making’.

Doar o pătrime din suprafața totală a complexului va fi reprezentată de construcții cu destinație locuință. Pentru fiecare apartament construit, investitorul plantează un copac urban: salcâm, mesteacăn, stejar, frasin, arțar, magnolie sau Gingko Biloba.

Liria Themo a testat în ce măsură îți poți crea casa pe care ai visat-o cu un buget rezonabil și a reușit să pună la punct două apartamente demo pentru ca persoanele interesate să își facă o idee cum ar putea arăta căminul lor. Pe scurt, reprezentantul companiei spune că mixul de spații de locuit din Atria Urban Resort ține cont și de cerințele actuale de pe piața muncii care ia diverse forme, astfel că amenajările propuse țin cont și de telemuncă sau lucrul de acasă. Finisajele nu fac rabat de la calitate.

Tamplăria exterioară este din profil PVC. Clasa ferestrelor este A cu 6 camere, iar dezvoltatorul a ales deschideri oscilo-batante. Pentru exterior, arhitectul a ales culoarea gri și pentru interior, alb. Ușile interioare sunt celulare de culoare albă, cu pervaz, iar feroneria este cromată. Ușile de acces în apartamente sunt metalice și de culoare albă. Separarea între apartamente este realizată cu pereți din cărămidă. Fiecare apartament beneficiază de o centrală termică individuală, iar încălzirea încăperilor se face prin pardoseală, cu agent termic, oferind un confort suplimentar proprietarilor și costuri reduse pe timp de iarnă.

Un alt punct forte este prețul locuințelor din Atria Resort. Peste 75% dintre apartamentele incluse în faza a doua a proiectului vor avea 2 și 3 camere, 17% vor reprezenta garsoniere și garsoniere duble iar diferența, apartamente cu 4 camere. Liria Themo ne amintește că aici prețul unei garsoniere începe de la 50.000 de euro în timp ce prețul unui apartament cu 4 camere poate începe de la 107.000 euro. Există și apartament cu grădină, însă sunt la mare căutare și mute dintre ele au fost deja rezervate.

Și, nu uitați că atunci când alegeți o nouă casă este destul de important să țineți cont de particularitățile zonei. Mai exact, să aveți suficiente magazine sau farmacii în apropierea casei pentru ca atunci când reveniți de la job să nu alergați prin tot orașul pentru un medicament sau pentru a face câteva cumpărături. Atria Urban Resort oferă și această facilitate, pentru că în imediata apropiere a complexului se află Colloseum, un complex comercial cu “de toate” – Hypermarket Carrefour, farmacii, o întreagă galerie comercială, dar și Leroy Merlin de unde să vă aprovizionați cu ceea ce aveți nevoie.

Avem aici locatari cu vârsta între 30 și 50 de ani. După cum ați vazut sunt multe familii tinere, la început de drum și care au găsit aici un loc în care să își crească copiii sau să își întemeieze o familie adevărată – Liria Themo, Atria Urban Resort

Nici la capitolul locuri de parcare, Atria Urban Resort nu stă rău. Există parcări în interiorul complexului, însă odată cu noile faze ale proiectului cererea va crește. Dezvoltatorul susține că se va consulta cu locatarii și va găsi de fiecare dată soluții pentru ca toți să fie mulțumiți, să nu fie nevoiți să își lase mașina într-un loc nesigur atunci când la finalul zilei se întorc de la job. Astfel, locurile de parcare de la Atria Urban Resort din Faza 1 si Faza 2 sunt toate supraterane. Acestea sunt pavate cu dale inierbate si au o suprafata utila de 12 mp.

Pe scurt, complexul Atria Urban Resort este unul unul dintre puținele proiecte rezidențiale din București construite pe principii de sustenabilitate urbană, master planul fiind realizat de o companie specializată în planificare comunitară din Londra iar proiectul de o firmă de arhitectură locală. Astfel, construcțiile destinate locuirii vor reprezenta doar 25% din cele 9 ha suprafața totală a proiectului, restul de 75% reprezentând spațiu liber cu elemente peisagistice complexe.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button