Gadget

3 must-haves pentru orice petrolhead. Testate pe circuit!

formula 1 - 2013Poti fi pasionat de masini in multe feluri. Poti sa colectionezi machete, poti sa stii pe de rost fisa tehnica a fiecaruia din modelele prezentate la Geneva, poti fi activ pe forum-urile de profil, sau poti sa iti cheltui toti banii pe upgrade-uri despre care sa discuti apoi cu prietenii. Dar daca iti place partea cu condusul, nu exista un loc mai bun unde s-o faci decat pe un circuit. Iar daca tot o faci, ar fi bine sa iti poti urmari evolutia de la o sesiune la alta si sa iti poti compara performantele cu cele ale prietenilor tai. Si bineinteles, sa te dai mare pe youtube. Iata cateva gadget-uri care te ajuta sa o faci in stil mare.

De Alex Roșiu

Harry’s Lap TimerHarry’s Lap Timer este o aplicatie pentru iPhone cu care te filmezi cand te dai. Dar partea importanta este alta. Folosind antena GPS interna a device-ului sau una externa, aplicatia te pozitioneaza in timp real pe circuit, iti spune daca tura pe care tocmai ai terminat-o a fost mai buna decat celelalte, pe ce segment din circuit ai mers prea incet, iar daca o conectezi la portul de diagnoza a masinii, ai disponibile informatii precum temperatura apei si a uleiului, turatia motorului, pozitia pedalei de acceleratie si multe altele. Formula 1, ce mai.

In pauze iti poti compara evolutia cu a altora sau cu propriile ture anterioare, avand la dispozitie informatii aferente fiecarui segment de circuit. Daca ti-e incomod pe iPhone, poti s-o faci pe display-ul mare al unui iPad.

GoPro Hero3GoPro Hero3 este probabil cea mai buna camera din categoria action.
Cu siguranta nu cea mai ieftina, dar cea mai versatila gratie prinderilor multiple si in general accesoriilor ce o fac folosibila in orice mediu, de la 3.000 m altitudine pana la multi metri sub apa. Nu ai neaparata nevoie de ultimul model, pentru ca si Hero2 este cel putin satisfacatoare, insa generatia proaspat lanasata iti ofera 240fps, o rezolutie maxima de 4096×2160 pixeli si conexiune WiFi. Harry’s Lap Timer stie sa profite din plin de acest ultim feature, oferindu-ti posibilitatea sa filmezi cursa simultan din mai multe unghiuri. Tare, nu?

Kiwi WiFi OBD ScannerKiwi WiFi OBD Scanner de la PLX Devices se conecteaza pe portul de diagnoza OBD-II prezent pe orice masina non-preistorica, pentru a colecta in timp real parametrii de functionare ai masinii. Le transmite mai departe printr-o conexiune WiFi la orice aplicatie care stie sa “asculte”, iar dupa cum probabil ati intuit deja, Harry’s Lap Timer stie. Cu siguranta nu este singura astfel de interfata, insa din punct de vedere al raportului pret/calitate, este o alegere de top.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button