Parenting

20.000 de persoane la “Cea mai mare oră de sport”

Cea mai mare ora de sport 3La “Cea mai mare oră de sport”, eveniment dedicat mișcării în aer liber care a avut loc în luna iulie, au participat peste 3.500 de persoane sub privirile a aproximativ 20.000 de spectatori. Cea de-a treia ediție a evenimentului, organizat de Dolce Sport împreună cu SmartAtletic şi GetFit, s-a desfășurat pe parcursul a trei zile în București, pe 6 iulie, respectiv Mamaia, între 26 și 27 iulie. Evenimentul face parte din campania pro-sănătate “Mișcarea face bine” demarată de Dolce Sport în 2011.

În cifre, “Cea mai mare oră de sport” a însemnat 20 de ore de mișcare neîntreruptă, aproximativ 40 de clase de sport, 23 de tipuri de demonstrații, peste 72 de traineri din România și străinătate şi participanţi între 3 si peste 70 de ani. Cei mai activi dintre participanți au fost răsplătiți cu premii care să îi ajute în practicarea sportului, constând într-o bicicletă, o pereche de ghete pentru Kangoo Jumps, suplimente nutritive şi materiale promoţionale.

Instructori din 14 orașe ale țării (Brașov, București, Câmpina, Constanța, Galați, Mangalia, Onești, Ploiești, Rădăuți, Sibiu, Slobozia, Suceava, Pitești, Târgoviște) au animat atmosfera la eveniment. La Mamaia trainerii internaționali Troy Dureh din Marea Britanie și Fernando Gorini din Argentina au adunat un public numeros la clasele de Khai Bo și Fit Box, respectiv Steel Kombat și Steel Tonic.

Cea mai mare ora de sport 1La “Cea mai mare oră de sport” au avut loc în paralel demonstrații de Kombat Jump, Super Jump, Zumba, Kangoo Jumps, Aerobic, Circuit Training, Functional Training, X-Tempo, Bokwa, Aero Box, Body Pump, Jukari Fit to Flex, High and Low Impact. În plus, au fost amenajate zone speciale de Cycling și Boot Camp, disponibile pe intreg parcursul evenimentului, pentru cei care preferă acest tip de exerciţii.

Printre participanții la cele 3 zile ale evenimentului s-au numărat și experții Dolce Sport. Emil Grădinescu a ales clasele de Real Rider, pe când Florin Căruceru şi Iulian Miu și-au testat forța la Boot Camp. Miu a făcut şi câteva exerciţii de Kangoo Jumps, împreună cu partenerul său de emisiune, Radu Oprişan, acesta din urmă urcând și pe trambulinele de Super Jump.  Pe ghetele de Kangoo s-a simțit foarte bine și Geanina Iacob, în timp ce prezentatoarea Ioana Scărlătescu s-a distrat la o clasă de Steel Kombat.

“Am câștigat pariul cu inerția de care uneori dăm dovadă când vine vorba de a face o schimbare în bine în viața noastră precum cea de a începe să facem mișcare. Dovada e numărul impresionant de oameni care ne-au ascultat îndemnul și ni s-au alăturat. <<Cea mai mare ora de sport>> se adresează maselor și ne bucurăm că ne întâlnim pe un teren comun, nu numai în fața televizoarelor, atunci când Dolce Sport difuzează competiții de interes pentru telespectatorii săi”, a declarat Vlad Enăchescu, Director General Dolce Sport și susținător al campaniei pro-sănătate “Mișcarea face bine”.

Cea mai mare ora de sport 2„<<Cea mai mare oră de sport>> este un proiect care a crescut de la an la an și asta dovedește că românii încep să investească într-o viață mai sănătoasă. Cei mici au fost mai curajoşi şi au dat primii startul, dar pofta lor de viaţă şi entuziasmul de care dau dovadă în tot ceea ce fac sunt molipsitoare şi părinţii s-au lăsat repede antrenaţi. Este genul de contagiune sănătoasă și sper că astfel de exemple să devină tot mai numeroase”, spune Vlad Stoica, președinte SmartAtletic.

La rândul său, Cristian Mărgărit, consultant în nutriție și fitness, GetFit, le-a explicat participanților la eveniment, în cadrul unui seminar, de ce „este esențial să existe un echilibru între sesiunile de mișcare și ceea ce mâncăm zi cu zi. Nu mă refer la diete, ci la un consum responsabil al alimentelor, atât în ceea ce privește cantitățile, cât și calitatea ingredientelor. Mă bucur să văd că oamenii au început să fie atenți la astfel de detalii, care pot schimba esențial în bine viața fiecăruia dintre noi.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button