Life&Style

12 mici fotbalişti pleacă spre Wembley, pe urmele marilor campioni

Cupa Hagi DanoneEchipa de fotbal “Electrica Timişoara”, câştigătoare a Cupei Hagi Danone 2013, pleacă spre Londra, unde va reprezenta România la jocurile finale ale “Cupei Naţiunilor Danone”. Micii fotbalişti, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, vor avea şansa să înscrie pe legendarul stadion Wembley, alături de echipe din alte 31 de ţări. Peste 5000 de copii au luptat pentru acest vis, la ediţia din 2013 a Cupei Hagi Danone.

Prin proiectul Cupa Hagi Danone îi încurajăm pe copii să adopte un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie echilibrată, dar şi valori puternice de campion, pe care numai o competiţie sportivă le poate inspira. Cupa Hagi Danone este însă mai mult decât o competiţie sportivă, este un îndemn de a crede în visul tău şi de a avea curajul să-l urmăreşti şi să-l împlineşti. Pentru Danone România acest program reprezintă şi o contribuţie semnificativă în societatea românească, totalizând peste 1 milion de euro investiţi în organizarea competiţiei, dar, mai ales, este un motiv de mândrie că am susţinut în ultimii patru ani peste 15.000 de copii să-şi trăiască visul”, explică Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud-Est.

Cupa Hagi Danone face parte din turneul de fotbal Cupa Naţiunilor Danone, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, susţinut de FIFA şi organizat la nivel internaţional de grupul Danone încă din anul 2000.

În turneul de la Londra, care se desfăşoară în perioada 5 – 7 septembrie, echipa timişoreană face parte din aceeaşi grupă cu Spania, Ucraina şi Arabia Saudită. Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone, va fi alături de micii fotbalişti.

”Sunt încântat că aceşti puşti vor avea şansa să joace pe un stadion încărcat de istorie, la o competiţie mondială. Eu am jucat aici când aveam 20 ani şi o făceam chiar în tricoul echipei naţionale a României. A fost o mândrie şi o onoare pentru mine şi nu am uitat acel moment. Să nu uite nici ei că reprezintă România şi că noi suntem alături de ei!”, a declarat Gheorghe Hagi.

Zinedine Zidane, ambasadorul Cupei Naţiunilor Danone, va fi şi el prezent la Finală, alături de alţi foşti fotbalişti internaţionali, în calitate de ambasadori ai competiţiei din ţările lor: Javier Zanetti în Argentina, Dimitar Berbatov în Bulgaria, Vitor Baia în Portugalia, Cafu în Brazilia.

Pe durata şederii la Londra, copiii vor lua parte la diverse activităţi prin care vor afla informaţii despre ţara gazdă, cultura şi obiceiurile acesteia. Totodată, vor învăţa despre importanţa hidratării şi a nutriţiei sănătoase, în cadrul unor întâlniri educative.

În fiecare an, în cadrul acestui proiect iniţiat de Grupul Danone, peste 2,5 milioane de copii din întreaga lume iau parte la competiţiile Cupei Danone, iar echipele câştigătoare din fiecare ţară participă la marea Finală Internaţională.

În România, Cupa Hagi Danone este organizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Federaţiei Române de Fotbal. Informaţii şi fotografii oficiale sunt disponibile pe site-ul www.cupahagidanone.ro şi pe pagina de Facebook a competiţiei facebook.com/CupaHagiDanone.

Cupa Hagi Danone Electrica Timisoara

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button