Going OutLife&StyleUncategorized

100 de companii vor să angajeze 1000 de studenți

studentsSmartDreamers a realizat, în perioada 12-22 decembrie 2012, un studiu pe un eşantion de 100 de companii şi 300 de studenţi, cu scopul de a identifica atât percepția companiilor asupra studenților ca angajați, cât și percepția studenților asupra companiilor ca angajatori. 77% dintre companiile participante consideră că experienţa profesională nu este obligatorie în procesul de angajare a tinerilor și 91 % dintre studenți doresc să muncească în timpul studiilor.

Rata de şomaj în rândul tinerilor reprezintă una din cele mai mari probleme la nivelul Uniunii Europene. În prezent, 24% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani nu au un loc de muncă. Germania şi Austria au cea mai mică rată de şomaj în rândul tinerilor, cu 7,6%. La polul opus se situează Spania şi Grecia, cu 55.9%, respectiv 59.1%. În România, rata şomajului în rândul tinerilor este de 22.2%, faţă de 6.7% rata de şomaj generală, conform datelor Eurostat.

Concluziile studiului:

Piedica cea mai mare în procesul de angajare, din perspectiva studenţilor, este lipsa de experienţă. Cu toate acestea, 77% dintre companiile participante la studiu consideră că experienţa nu este obligatorie.

Accentul studenţilor, în ceea ce priveşte programul de muncă, este orientat către un program flexibil, de tip part-time. Aşa cum este de aşteptat, studenţii sunt orientaţi către un program de muncă care să nu afecteze programul şcolar.

După cum arată acest studiu, companiile au nevoie de tineri, iar tinerii au nevoie de locuri de muncă. Cele 100 de companii respondente și-au exprimat nevoia de a angaja un total de 1000 de studenți în 2013. Cu toate acestea, rata şomajului rămâne foarte ridicată. Una dintre cauzele majore este mecanismul de angajare ce implică o birocrație ridicată.

Pentru a simplifica mecanismul de angajare și a veni în sprijinul celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, am creat un sistem de forță de muncă la comandă. Acest sistem va permite companiilor să acceseze, rapid și ușor, forță de muncă, în regim permanent sau temporar. În ceea ce privește studenții, aceștia vor găsi oferte de muncă cu program flexibil, adaptate nevoilor și abilităților lor.

SmartDreamers inovează modul prin care companiile au acces la forța de muncă. Folosind cea mai nouă tehnologie, SmartDreamers aduce împreună companiile și candidații, oferind companiilor un sistem de forță de muncă la comandă și candidaților joburi temporare și permanente.

Related Articles

One Comment

  1. Sa te angajezi fara sa fi avut un loc anterior de munca este foarte greu, am patit-o de multe ori. Experienta este ceva ce multe companii cer dar cum sa se mai angajeze tinerii daca companiile vor ca noii angajati sa vina si cu experienta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button