Going OutLife&Style

10 motive pentru a te muta în cartierul brașovean Noua

Cartier Noua (5)Situat în partea de sud-est a Brașovului, cartierul Noua poate fi inclus cu succes în categoria zonelor din oraș cu cea mai amplă dezvoltare din ultimii ani. Amplasarea cartierului, facilitățile disponibile în zonă, precum și opțiunile variate de petrecere a timpului liber sunt doar câteva dintre motivele pentru care Noua este una din zonele cele mai potrivite în care vă puteți achiziționa o locuință.

 1.            Cartier în plină dezvoltare

 Așa cum îi sugerează și numele, Noua este unul din cartierele tinere, care au cunoscut o puternică dezvoltare după Al Doilea Război Mondial. Zona era la momentul respectiv renumită pentru potențialul turistic, cu vile deosebite, fiind un loc destinat plimbărilor. Recenta reamenajare a Parcului Noua de către municipalitate a oferit cartierului o imagine cu totul nouă, cei din zonă beneficiind acum de zone de joacă pentru cei mici, de relaxare și de picnic.

 2.            Distanță redusă față de centru

 Cartierul Noua beneficiază și de o bună conexiune cu zona centrală a Brașovului. Aflat la doar 5 km distanță, accesul este facil întrucât Noua este conectată de zona centrală prin linii directe ale mijloacelor de transport în comun.

 3.            Acces facil la infrastructura rutieră

 Din Noua, se poate ieși cu ușurință și pe D.N. 1, cea mai circulată arteră a țării, cartierul fiind amplasat la ieșirea spre București a orașului. În plus, viitoarea autostradă București-Brașov este proiectată să treacă la distanță mică de zona Noua.

 4.            Variante multiple de petrecere a timpului liber

Noua este destinația ideală de relaxare și recreere din Brașov, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Aici se află Grădina Zoologică a orașului, într-un loc înconjurat de pădure. Supusă temporar unor lucrări ample de modernizare, ZOO Brașov va redeveni o atracție permanentă pentru localnici.

 Parcul Aventura, renumit pentru activitățile sportive în aer liber și pentru traseele variate pe care le pune la dispoziția vizitatorilor, este și el amplasat în imediata apropiere a Lacului Noua. Terenuri de tenis pentru copii și adulți sunt disponibile în incinta bazei sportive a cartierului, iar la fostul ștrand Noua a fost inaugurat în 2008 Smile Aqua Park – un parc acvatic modern cu o suprafață de aproape 4ha, deschis în perioada verii.

 5.            Punct de pornire pentru traseele montane

Cartierul Noua este o zonă propice și pentru cei pasionați de trasee montane. De aici, pornesc diferite trasee care asigură legătura cu Timișu de Jos, Poiana Brașov și Tâmpa.

6.            Priveliște de vis, în fiecare zi

Cei care locuiesc în cartierul Noua se pot bucura în fiecare zi de un peisaj montan deosebit datorită Lacului Noua și a munților aflați în imediata apropiere. În urma recentelor reamenajări, zona lacului este considerată cea mai frumoasă zonă de recreere a orașului. De aici, se pot închiria bărci și hidrobiciclete, dar și karturi pentru plimbări în jurul lacului.

7.            Noua zonă comercială a orașului, în apropiere

Cei care locuiesc în cartierul Noua beneficiază și de multiple facilități în materie de shopping. Centrul comercial Macro Mall, hypermarketurile Carrefour, Kaufland, Metro, Selgros, dar și Praktiker, BricoStore sau Media Galaxy se află în zonă.

8.            În oraș, dar în natură

Amplasarea cartierului atât față de centru, cât și față de munte, fac din Noua o destinație ideală pentru o locuință, dispunând de mediul natural în apropiere, dar și de beneficiile traiului urban.

9.            Cea mai mare grădiniță din oraș, în Noua

Familiile cu copii mici au la dispoziție în cartierul Noua Grădinița nr. 18, cu o capacitate totală de 350 copii, care include creșă, grădiniță cu program normal și prelungit și una cu program săptămânal. Școala Generală nr. 9 „Nicolae Orghidan”, cu clasele I-VIII, se află și ea în zona Noua.

10.          Locuințe noi, în ansambluri rezidențiale

În cartierul Noua, au fost construite în ultimii ani și blocuri noi de locuințe. Un exemplu în acest sens este Evocasa Viva, un proiect finalizat în 2011 de compania Adama, care oferă un total de 148 de unităţi de 1, 2 şi 3 camere. Locatarii au la dispoziţie locuri de parcare privată, zone de relaxare şi spaţii comerciale, toate pentru confortul de zi cu zi. În plus, cei interesați, beneficiază de variante multiple de achiziționare a unui apartament, de la credit prin Programul „Prima Casă”, la rate direct la dezvoltator.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button