GadgetTrends

10 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un Smartphone

Marii producători fac telefoane tot mai stilate și pe gustul clienților. Există, însă, unele companii care aduc noi caracteristici și software pentru a revoluționa smartphone-urile și a le aduce la un nivel cu totul nou. Pentru a afla cateva detalii despre caracteristicile neobișnuite sau revoluționare ale acestor smartphone-uri, aruncati o privire la recomandarile CNBC.

coffe10. Să faci o ceașcă de cafea direct din pat

Qualcomm, renumitul producător de chip-uri a creat AllJoyn – o rețea interoperabilă, numită “Internetul peste tot”. Astfel, dacă aveți un Samsung sau un dispozitiv Apple, acesta poate fi conectat și poate controla platforma de Qualcomm din care fac parte și unele din electrocasnicele tale.

9. Să îți păstrezi smartphone-ul cu tine, chiar și în duș!

La Mobile World Congress de la Barcelona, Fujitsu și Sony au dezvăluit noi dispozitive care nu au nici o probleme atunci când sunt aruncate în apă. Noile smartphone-uri Xperia Z și Fujitsu S01 pot rezista sub apă pentru circa 30 minute!

case8. Imprimă-ți propria carcasă de telefon

Makerbot, o firmă de imprimare 3D a făcut echipă cu Nokia pentru a scoate în evidență o nouă tehnologie pentru a-ți personaliza telefonul. Între timp, la o expoziție, Lumia 820 a primit noul facelift în timp ce clienților li s-a oferit posibilitatea de a-și imprima carcasa pentru telefon.

7. Vorbește limbi diferite

NTT DoCoMo a câștigat premiul pentru cel mai bun produs de rețea la Mobile World Congress pentru că a dezvolta o aplicație Android, care îi ajută pe japonezi să vorbesc cu străini în limba lor maternă. Tehnologia este setată numai pentru a lucra cu telefoanele NTT DoCoMo. În paralel, alte companii cum ar fi Lexifone și Vocre au dezvoltat alte produse, cu Microsoft și Alcatel Lucent, care lucrează cu soluții similare.

dolby6. Experiența Dolby, prima dată în afara unei săli de cinema

Dispozitivele mobile se bucură de privilegiul de a încorpora cele mai recente tehnologii audio. ZTE Grand Memo este primul smartphone care dispune de noua tehnologie Dolby Sound. Dolby așteaptă cu nerăbdare să implementeze aceast[ tehnologie pentru cât mai multe dispozitive mobile din lume.

5. Vă ajută la o anumită vârstă

În timp ce smartphone-uri high-end ţintesc tinerii,  există un producător care a decis să facă smartphone-uri pentru bătrâni. Stylistic S01 de la Fujitsu este reyistent la apă şi vizează generaţia cu vârsta de peste 50 de ani. Fujitsu a încercat să elimine prăpastia dintre generații prin realiyarea unui smartphone care dispune de un ecran sensibil dar cu pictograme mai mari. În plus, în cazul în care proprietarul cade sau alunecă pe podea, alarma de panică a dispozitivului apelează automat numerele de urgență.

4.Ascultatul și condusul devin distractive

Ford a defilat cu noul model EcoSport și cu cu toate funcțiile noi. Utilizatorii se pot bucura acum de muzică prin Bluetooth pentru dispozitivele mobile din mașină și pot să opteze pentru activare vocală, care preia cea mai buna melodie. In paralel, General Motors, Audi si BMW sunt setate pentru a oferi sisteme de divertisment prin 4G, care permit rularea melodiilor preferate și clipurilor video din interiorul masinii.

bike3. Bucură-te de plimbări „conectate”

Noul Cooltra Connected Electric scuter a venit cu o nouă idee. Aceea că tehnologia mobilă încorporată îi va ajuta pe clienți să știe în timp real, unde și când scuterele sunt disponibile în și în jurul Barcelonei, dar și în alte orașe spaniole. Cu acest sistem, firma vrea să conecteze si toate bicicletele.

2. Ține copiii liniștiți

Tetherboard a dezvoltat un controler de baterii, care permite să se conecteze și să preia controlul dispozitivelor cu baterii AA prin dispozitivele iOS sau Android. Pe măsură ce puterea bateriei scade, utilizatorii vor fi alertați cu privire la aceasta. În plus, poți stopa acele mașini sau pistoale enervante pe care copii tăi le pornesc  prin tăaierea alimentării cu energie a bateriilor si ii poti face astfel sa isi găseasca modalități mai bune si mai silențioase de divertisment.

doctor1. Informează-ți medicul

Tehnologia mobilă este în curs de dezvoltare și în doeniul de îngrijire a sănătății. Medicii au posibilitatea de a monitoriza starea de sanatate a pacientilor de la distanță. Profesioniștii din domeniul sănătății pot beneficia de posibilitatea de a monitoriza inimile pacienților prin intermediul dispozitivelor implantate care trimit date prin intermediul smartphone-urilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button