InterviuriTrends by M

Sabina Tănasă, VivaCoco: Cea mai mare provocare este propriul psihic – să nu te lași descurajat la fiecare ușă închisă!

De mică a visat ca prin ceea ce face să aducă un zâmbet pe buzele oamenilor. Chiar și a celor mai morocănoși. Și chiar și-a dorit să poată schimba viețile unora. Dar ca să poată face asta trebuia să miște lucrurile. Un moment important din viață a schimbat-o și, astfel, a decis să pornească pe drumul antreprenoriatului. Și uite așa a apărut brandul VivaCoco. Cum se descurcă, astăzi, Sabina Tănasă? Aflați din interviul pe care l-a acordat echipei TheTrends.ro!

Cum a luat viață “VIVA COCO”?

Uhh .. îmi vine să râd și acum când îmi aduc aminte. VivaCoco a luat viață într-una din deplasările mele în India, dintr-o joacă. Înainte am pornit un alt proiect, pe care îl am în continuare, cu turismul medical – se numește Sante Tour. Pacienți bolnavi care au nevoie de un tratament medical apelează prin intermediul unei platforme și cu ei am ajuns de multe ori în India, pentru că m-am ocupat personal de fiecare pacient în parte. 

Și, ca să revin la VivaCoco, într-una din deplasări, întrucât pacienta lucra în domeniul arhitecturii, am ales să ne abatem de la programul standard și să mergem să vizităm Mysore, de unde am achiziționat primul meu ulei de cocos ce m-a fascinat pe deplin.

Apoi la fiecare deplasare (am avut perioade când ajungeam mai des în India, decât la Iași J) îmi cumpăram ulei de cocos și le aduceam și prietenilor, iar  dintr-o data mi s-a năzărit ideea de a importa acest ulei. A trecut un an de zile până să îmi iau în serios ideea și încă un an să muncesc să o pun în practică efectiv.

Cum ai luat decizia de a merge pe drumul antreprenoriatului? Ce te-a insiprat?

Dacă stau bine să mă gândesc, cred că l-am avut în sânge de mică. Când eram în clasa întâi cumpăram pixuri din stația de autobuz și le videam la școală ca să îmi strâng bani să iau rochii la păpuși. Tind să cred uneori că antreprenoriatul m-a ales pe mine și nu eu pe el, dacă pot spune așa.

Am lucrat ani buni în domeniul media, iar într-una din deplasările mele în Turcia, am avut parte de un eveniment mai puțin fericit. Am fost într-un avion deturnat, moment în care am decis că e timpul să mă bucur cu adevărat de unele aspecte ale vieții și trebuie să o iau pe cont propriu. Și de aici a început totul.

De ce acest business?

De mică am visat ca prin ceea ce fac să aduc un zâmbet pe buzele oamenilor, chiar și a celor mai morocănoși, și chiar să pot schimba viețile unora. De multe ori m-am întrebat de ce nu am făcut facultatea de medicină să fiu chirurg, însă am înțeles că oricine poate aduce zâmbetul pe buze, chiar și cu ajutorul unor lucruri mici.

Acest ulei de cocos e din categoria acelor lucruri mici care atunci când îl descoperi te poți bucura de el, iar fericirea oamenilor care îmi trimit mesaje de genul ”Sabina, ce bine miroase acest ulei! Mă duce cu gândul la vacanță!” sau ”Mi-au ieșit niște prăjituri demențiale cu uleiul de cocos” – este un sentiment de nedescris. Simt că am făcut ceva bine în ziua respectivă.

De ce India? Ce te „leagă” de această țară?

De ce India? Pentru că acolo am redescoperit un set de valori legate de dragoste, respect, familie, dorița de a-ți ajuta aproapele, respectul față de cei din jur și în plus o parte din sufletul meu e în India prin proiectele pe care le-am făcut. Iar dacă ar fi să mă mut în altă țară, India este prima și singura pe listă.

Care au fost “provocările” întemeierii acestui business?

Provocări există la fiecare pas, însă cele mai multe sunt de ordin birocratic, sau acele ”încurajări” din partea cunoscuților: ”nu va ieși”, ”dar sunt destui pe piață, de ce mai faci și tu asta?”, ”cine va consuma așa ceva?”. Cred că cea mai mare provocare este propriul psihic – să nu te lași descurajat la fiecare ușă închisă.

Cum vezi concurența în acest domeniu? Ce oferi în plus?

Ca în orice domeniu, concurența există și consider că este binevenită pentru că te ajută să dai tot ce e mai bun din tine și să oferi un produs mai bun din punct de vedere calitativ, iar în cele din urmă consumatorul este cel care se va bucura și va pune verdictul final.

Ce ofer?  Un produs 100% natural, obținut prin presarea la rece a nucilor de cocos crescute ecologic, un borcan simpatic din sticlă ce ajută la păstrarea intactă a proprietăților uleiului. Vreau să menționez că sunt unicul importator din India, iar producătorul nostru este cotat ca fiind cel mai de încredere din industria indiană.

Cu o moștenire de 35 de ani în industria de extracție a cocosului, fabrica deține utilaje de ultimă generație pentru a se asigura de calitatea premium a produsului final ce va ajunge la client.

 Ce acțiuni ai în plan pentru a atrage noi clienți?

Deși am început cu un singur produs – uleiul de cocos – ce se regăsește în varianta de 250 ml, respectiv 500 ml, îmi doresc să extind gama de produse și să mai adug și alte produse ce au la bază nuca de cocos. Voi spune pentru moment doar de făina de cocos și zahărul de cocos, iar pe restul o să vi le împărtășesc la momentul potrivit (hihi).

Cum arată, în prezent, o zi de muncă?

Mă trezesc la 6, iar primul lucru pe care îl fac atunci când mă dau jos din pat este să fug repede la bucătarie și să apăs on la expressor, iar în timp ce îmi beau cafeaua citesc email-urile și mă organizez pentru ziua respectivă. Partea frumoasă este că nici o zi nu seamănă cu cealaltă, iar rutina nici nu există. 

Sunt zile când nici nu mă ridic de la laptop și îmi dau seama că a trecut ziua când văd că e întuneric afară și nu îmi mai răspunde nimeni la telefon, sunt alte zile când sunt prinsă în întâlniri, dar și zile când în mijlocul săptămânii mă duc să îmi iau o cafea și o savurez în tihnă.

Exista timp si pentru viata de familie/hobby-uri in acest domeniu?

Da, există – încerc pe cât pot de mult să mă văd cu prietenii, iar dacă nu reușim să ne vedem, telefonul de control este obligatoriu J)) . Norocul nostru este că fratele unei prietene are o formație și atunci când are el concert, obligatoriu se strânge toată gașca. Hobby-uri – plimbările, mersul la cinema și cititul.

Daca nu investeai atat in acest domeniu ce alt business te-ar fi tentat?

Sincer – nu știu să îți răspund. Atunci când mă implic în ceva, fie chiar și afaceri – o fac după cum îmi dictează inima în acel moment și în funcție de energia pe care mi-o transmite produsul sau locul.

Dacă îmi vine ceva în minte și mă face să sar în sus ca un copil, dar în același timp mă panicheze – cu siguranță mă apuc de acel ceva. Nu merg pe premisa să fac un business pentru bani, ci vreau să fac ceva prin care să tranmit oamenilor energia mea și o părticică din sufletul meu.

 

Lifestyle, pe scurt!

Destinatia preferata : India și Zanzibar

Cea mai recentă vacanță: Paris – cel mai frumos cadou de ziua mea și Belgia – Tomorrowland

O zi perfectă: Cafea, ocean, fructe de mare și burgeri J)

Ce te inspiră: Oamenii pozitivi

Restaurantul preferat: acasă la mama

Desertul preferat: clătitele cu dulceață de caise

Brandul de fashion/designerul preferat: Cu ce îmi stă bine, nu am un brand preferat

Gadget-ul fără de care nu poți rezista? Telefonul

Android/iOS (iPhone)/Blackberry/Windows Phone: Categoric … Android

Mașina pe care o conduci acum și cea la care visezi: Conduc un BMW X3 și visez la un Mercedes G 65 AMG

Ce personalități admiriIndra Nooyi, Elon Musk, Mary Barra

Autorul/cartea preferată: Shogun – James Clavell, Umberto Eco – Numele trandafirului

Ultima carte citită: White massai – Corrine Hofmann

Motto-ul tău? “Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm.”

Related Articles

One Comment

  1. Bravoo!…Mult succes iti doresc, pe masura indraznelii tale cutezatoare si entuziaste!…Oamenii speciali de azi si de maine seamana cu tine… cutezatori si sinceri, doritori de bine si frumos. La vremuri noi, oameni noi si frumosi sa fie sa avem mereu,… SABINA Tanasa!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button